Mer nyttiga och enkla tips i vardagen

Ät fibrer till frukost
Fibrer gör att du känner dig mätt länge, därför är de ett utmärkt redskap mot suget efter söt och fet mat. Försök att äta minst 8 gram fibrer till frukost (din dagliga dos bör vara mellan 30 och 35 gram). Du kan till exempel äta fullkornsflingor, fullkornsbröd eller fiberberikad havregrynsgröt.

Satsa på två mellanmål
Att äta en ordentlig frukost, lunch ochmiddag varje dag är a och o när det gäller att hålla sig i form. Men mellan frukost och lunch samt mellan lunch och middag behöver du också ett mindre mellanmål för att inte blodsockret ska sjunka för lågt. Håll dig till något nyttigt, som färsk frukt, keso och nötter.

Vatten är din vän
Den nyttigaste och billigaste måltidsdrycken är och förblir vatten, som du bör dricka rikligt av. Det betyder inte att du aldrig får andra drycken, men försök att spara det till särskilda tillfällen och nöja dig med ett glas. Drick inte på en och samma dag ett glas juice till frukosten, en läsk till lunchen, en latte på eftermiddagen och ett glas vin till middagen. Där gömmer sig många kalorier.
Gör grönsaken till huvudsaken
Tänk på din tallrik som en pyramid: den breda basen ska bestå av grönsaker, sedan kommer proteinet och slutligen kolhydraterna som den minsta biten högst upp. Satsa där på en liten mängd långsamma kolhydrater som fullkornsris, quinoa och fullkornspasta och fyll istället tallriken med råa, ångkokta eller grillade grönsaker.

Nu sticker jag till skolan. Ha en bra dag! Cya



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0