Öppet hus på Kitas

Idag var jag, Sara och Nathalie på öppet hus på Kitas. Gick runt i mer än en halvtimma i det iskalla regnet och letade efter skolan. Tillslut hittade vi det haha -.-

Skolan var fräsch, allt såg nytt ut och klassrummen var ljusa och fina. Dom lärarna vi pratade med var jättetrevliga. Och om ni vet när man läser ekonomi så får man oftast i år 3 (tror ja) med någon/några andra skapa ett eget litet företag, för att prova på. Och Göteborgs stad hade en tävling där den bästa idén/företaget vann och 4 företag från just Kitas gick till final. Företagen från Kitas kom 1a,2a,3a och 5a. Det är ju klart att det är elevernas idéer som gör det mesta men det tyder ju också på att dom har bra lärare!

Men (Tony Irving) skolan var ganska liten.. Många kanske gillar det och det är ganska positivt för då lär man känna alla bra och lärarna lär känna en bättre och lärarna finns oftast mer till hands eftersom det är mindre elever som behöver hjälp. Men jag vill helst gå på en stor skola med iallafall 500 elever (eller mer!). Det känns mer spännande med mer elever och mer plats att vara på. På Kitas var det det ungefär 200 elever om inte mindre (dom var inte riktigt säkra) och det fanns inget riktigt avskilt café (cafét var i entrén typ) eller några rum som man kan sitta och snacka/slappa/plugga på eller nått. Bara klassrum och några enstaka grupprum. Så det var ett stort minus! Man vill ju kunna sitta på ett random ställe i skolan på rasterna och bara snacka. På Kitas åt man även i cafét eller i något klassrum om det var ledigt (!?). Så allt var ganska litet och öppet.  Aja men man får skaffa sin egna uppfattning, det här var min!

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon till skolan... Sweet dreams!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0